Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

smrt_u_trstu

Eschker, Wolfgang

Smrt u Trstu

Nedostupno

Proza

Opis proizvoda

S njemačkoga preveo Zlatko Crnković

“Autor pripovijeda o tamnim stranama slavnih ljudi, o događajima koje biografije ne spominju. (…) Poseban je užitak čitati izvještaje političkih doušnika…” (Roland Kroemer, Hannoversche Allgemeine Zeitung)

“Eschker je pristupio trima slavnim biografijama kao prijatelj. Smrt u Trstu, prozu punu predanosti, treba čitati…” (Thomas Köster, Süddeutsche Zeitung)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Smrt u Trstu”

Detalji

  • ISBN : 953-188-111-1
  • Broj stranica : 105
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 1999.
  • Cijena s PDV–om : rasprodano

O autoru

Author

Wolfgang Eschker rođen je 1941. u Stendalu. Slavistiku i etnologiju studirao je u Göttingenu, Beču, Beogradu i Sarajevu. Obranio je doktorsku disertaciju o bosansko–hercegovačkim sevdalinkama. Duže vrijeme boravio je u Francuskoj i u Sarajevu. Eschker piše prozu, poeziju i aforizme te prevodi sa slavenskih jezika. U siječnju 1995. godine postao je direktor Goetheova instituta u Zagrebu. U hrvatskom prijevodu objavljene su mu knjige Otrov i protuotrov (Znanje, 1985.) i Smrt u Trstu (Durieux, 1999.). Knjige Wolfganga Eschkera: Mazedonische Märchen (Makedonske bajke), 1972; Pelzkalte Nacht (Hladna noć), 1976; Gift und Gegengift (Otrov i protuotrov), 1977; Der Zigeuner im Paradies (Cigan u raju, pučke komedije sa slavenskog Balkana), 1986; Die Chamäleons sind zur Zeit rot (Kameleoni su trenutačno crveni, beogradski aforizmi), 1989; Serbische Märchen (Srpske bajke), 1992; Mitgift mit Gift (Miraz s otrovom), 1995.