Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Westerman, Frank

Ugušena dolina

Upit

Opis proizvoda

Navečer, 21. kolovoza 1986, za mlada mjeseca, u dolini u sjeverozapadnom Kamerunu izumro je sav život. Kokoši, pavijani, zebui i ptice mrtvi padaju u travu — isto kao i 1746 muškaraca, žena i djece. Razaranja nema: kolibe i palme su neokrznute.
To su činjenice. Ali što se dogodilo?
Ugušena dolina analizira svaku fasetu tog zagonetnog masovnog umiranja — u priči nalik trileru koji se odvija od Islanda do Havaja. Precizno i s velikom sposobnošću predočavanja Frank Westerman otkriva tri sloja istine, pri čemu se svaki put mijenja pogled na misteriju.
Autor čitatelja vodi kroz šumu priča koje su u dvadeset pet godina niknule u dolini smrti. Koje su riječi prionule uz činjenice i kako su izrasle u mitove? Kako nastaju priče?

 

Knjigu je uz potporu Nizozemske zaklade za književnost – Nederlands letterenfonds s nizozemskoga prevela Maja Weikert.

Knjiga je objavljena uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

 

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Ugušena dolina”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-414-3
  • Broj stranica : 306
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2015.
  • Cijena s PDV–om : 126,00 / 16,72 €

O autoru

Author

Frank Westerman rođen je 1964. godine u Emmenu, u Nizozemskoj. Kao slobodni novinar proputovao je Afriku, Latinsku Ameriku i istočnu Europu. 1993. postaje dopisnik novinaVolkskrant u Beogradu, te godinu poslije o svojim iskustvima piše svoju prvu knjigu Most nad Tarom. Tri godine kasnije piše knjigu o Srebrenici Najmračniji scenarij. Od 1997. do 2000. godine dopisnik je nizozemskog NCR Handelsblada u Moskvi, gdje piše i svoju treću knjigu De Graanrepubliek za koju osvaja Dr. Lou de Long nagradu za suvremenu povijest. Westermanova posljednja knjiga El Negro i ja njegova je najosobnija knjiga, književno putovanje o kulturi, identiteti i rasi, za koju je nagrađen belgijskim ekvivalentom Bookerove nagrade – The Golden Owl Literature Prize 2005.