Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

U_OBRANU_BUDUCNOSTI_web2014

Duve, Freimut (priredio),

Popović, Nenad (priredio)

U obranu budućnosti

Upit

Opis proizvoda

Uredili Freimut Duve i Nenad Popović

Ova knjiga želi biti kulturni doprinos otvorenoj i slobodnoj raspravi, koja je nužna nakon čitavog desetljeća ispunjenog zločinom i ratom; ona želi biti mali korak na putu u demokratsku Europu.
Tekstovi u ovoj knjizi pokušavaju – na način bolan za autore, a katkad i za čitatelje – upraviti pogled u budućnost i osloboditi se misoanog zatočeništva u prošlosti. Urednici i izavač autorima su zadali samo zajednički naslov, a knjiga donosi njihove tekstove koji usmjeravaju pozornost na uvelike oštećene misaone radionice postjugoslavenskih intelektualaca, deset godina kasnije. Autori također premjeravaju novostvorenu razdaljinu prema Europi. Ispituju minirani teren, svode račune gubitaka. Ali, ujedinjuje ih također pogled u budućnost, a on neumitno prethodi koraku koji će biti učinjen.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “U obranu budućnosti”

Detalji

  • ISBN : 953-188-110-3
  • Broj stranica : 171
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux i OSCE, Zagreb 1999.
  • Cijena s PDV–om : 70,00 kn

O autoru

Author

Freimut Duve (1936.) odrastao je u Hamburgu, gdje živi i danas. Od 1970. do 1989. urednik je u izdavačkoj kući Rowohlt u Hamburgu. Od 1980. godine je poslanik SDP-a u njemačkom saveznom parlamentu. Između ostalih uredio je knjige: 1965. Kap ohne Hoffnung oder die Politik des Apartheid (Rt bez nade ili politika apartheida); 1968. Die Restauration entlässt ihre Kinder (Restauracija otpušta svoju djecu); 1978. Der Rassenkrieg findet nicht statt (Rata među rasama nema); 1986. Aufbrüche (Polasci).

Author

This author did not have detail information