Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

SVJEDOK_GENOCIDA_web2014

Gutman, Roy

Svjedok genocida

Upit

Opis proizvoda

S engleskoga prevela Željka Markić

Sedmorica je političara koji su se nalazili na čelu industrijskog svijeta imala su zbog mnogočega žaliti početkom siječnja 1992. dok su međusobno nazdravljali u baroknom sjaju Munchena. Privrede njihovih zemalja su u neprilikama, karijere su im u pitanju i posljednja stvar koju žele je da budu uvučeni u prljavi rat koji se odigrava samo 600 kilometara južnije.

“Glavninu knjige čine tekstovi s kriznih područja koji otkrivaju istinu o paklenom uništavanju ljudi, kako fizičkim ubijanjem i iživljavanjem tako i psihičkim uništavanjem. Gutman je prvi otkrio tajni i zacijelo najzloglasniji srpski logor u Omarskoj, kojega su Srbi uskoro po novinskom otkrivanju zatvorili, a optužujući pritom političare i OUN koji su to tajili od javnosti. Gutmanova knjiga zbirka je vjerodostojnih svjedočanstava o smišljenom uništavanju pripadnika drugih naroda u čemu su sudjelovali i politički vrhovi, vojni izvršitelji, pa i tzv. humanitarni djelatnici. Knjiga otvoreno ističe odgovornost američkih političara na čelu s predsjednikom Bushom, europskih političara i predstavnika UN, od kojih su neki sudjelovali i u zločinima silovanja.” (Ivan Miklenić, Glas koncila)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Svjedok genocida”

Detalji

  • ISBN : 953-188-014-X
  • Broj stranica : 223
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 1994.
  • Cijena s PDV–om : 80,00 kn

O autoru

Author

Roy Gutman, novinar Newsdaya dobitnik je Pulitzerove nagrade 1993. godine za priče koje otkrivaju horore etničkog rata u bivšoj Jugoslaviji. Kao ratni izvjestitelj došao je na područje bivše Jugoslavije prvi puta još ljeta 1991. godine, tijekom rata u Hrvatskoj.