Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Matošević, Andrea

Doći u Pulu, dospjeti u tapiju

Upit

Opis proizvoda

Doći u Pulu, dospjeti u tapiju knjiga je koja pripada onim iznimnim prinosima znanosti koji kompleksnim i slojevitim tumačenjima uspijevaju naoko sitnu pojavnost — jedan jedini pojam nazočan na margini osebujne pulske urbane stvarnosti — uklopiti u razgranat i širokoznačenjski kontekst i njegovo prožimanje s prošlošću i sadašnjošću. (Miroslav Bertoša)

Autor slojevito koristi teorijski obaviještenu etnografiju, znanja iz kulturalne povijesti i sociolingvistike u opisu jednoga, lokalno specifičnog koncepta. Posebno je zanimljivo vidjeti društveni život pojma kojim se emocionalno markira, ali i aksiološki prosuđuje i presuđuje. Ova će studija postati korisnim štivom za sve koji se zanimaju za suptilnije forme emocionalne organizacije i iskazivanja u zajednici, onkraj Hrvatske, Istre i Pule. (Aljoša Pužar)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Doći u Pulu, dospjeti u tapiju”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-454-9
  • Broj stranica : 178
  • Uvez : tvrdi uvez, 13 x 20,5 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2019.
  • Cijena s PDV–om : 126,00 kn / 16,72 €

O autoru

Author

Andrea Matošević izvanredni je profesor na Katedri za društveno–humanističke znanosti Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te jedan od osnivača i istraživača u Centru za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma (CKPIS). Područja njegova istraživačkog interesa nalaze se u domeni antropologije rada i industrije, antropologije i etnografije socijalizma, teorije i povijesti etnologije i antropologije, usmene povijesti, povijesne antropologije, popularne kulture itd.