Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Gospodnetić, Heda

Dječje tradicijske igre s pjevanjem

Upit

Opis proizvoda

Dječje tradicijske igre s pjevanjem prva su knjiga koja na nov način prezentira segment narodne baštine i razvija senzibilitet djece i zajednice u kojoj se ostvaruju. Radi se o djelu koje s aspekta glazbene narodne baštine ima kulturološko značenje i promovira zavičajnu i nacionalnu kulturu u prožimanju s drugim kulturama. Iz tog značenja proizlazi sociokulturološki aspekt odgoja djece i osvješćivanja potrebe za razumijevanjem vlastitog i drugih identiteta u multikulturalnoj zajednici društvu. (Renata Sam Palmić)

Knjiga Dječje tradicijske igre s pjevanjem prva je takva zbirka na području Hrvatske koja sadrži detaljna objašnjenja o porijeklu i izvođenju pjesme i igre. U njoj su predstavljene pjesme i igre svih etnografskih regija Hrvatske. Važnost glazbe u odgoju djece je neupitna i znanstveno dokazana, pa je ovo djelo prava glazbena riznica s obzirom na broj igara koje prikazuje. Osim što predstavlja polaznu bazu za daljnja muzikološka istraživanja, knjiga je važan segment u radu s djecom. Stoga će knjiga biti korisna ponajprije djeci, a zatim svima uključenima u njihov odgoj i obrazovanje: odgajateljima, učiteljima, voditeljima dječjih folklornih skupina i roditeljima. (Marina Bazina)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Dječje tradicijske igre s pjevanjem”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-518-8
  • Broj stranica : 147
  • Uvez : 15 x 23 cm, tvrdi uvez
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2023.
  • Cijena s PDV–om : 18,90 € / 142,40 kn

O autoru

Author

Heda Gospodnetić diplomirala je na teoretsko–pedagoškom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu. Znanstveni magisterij iz metodike nastave solfeggia stekla je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na Odseku za muzičku teoriju. Diplomirala je orgulje na Institutu za crkvenu glazbu Albe Vidaković Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu trideset četiri godine bila je profesor glazbenih i plesnih predmeta, a uz to je predavala solfeggio i vodila pjevački zbor na Institutu za crkvenu glazbu Albe Vidaković. Objavila je veći broj knjiga, skripti, monografija, te stručnih i znanstvenih radova, uglavnom o dječjim igrama s pjevanjem. Autorica je sveučilišnog udžbenika Metodika glazbene kulture za rad u dječjim vrtićima (Mali profesor, Zagreb, 2015). Najveći doprinos kulturi dala je kao dirigent i osnivač uspješnih sekcija u Glazbenom klubu Lisinski gdje djeluje od 1971. godine. Uz to vodila je još dvadesetak zborova i korepetirala u petnaestak zborova. Dirigirala je malim orkestrima i sudjelovala kao glazbeni suradnik i izvođač na nekoliko predstava i koncerata na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Eurokazu i predstavama u Zagrebu. S Renesansnim ansamblom i Canticumom Glazbenog kluba Lisinski, a naročito s ansamblom Gospodnetić singers dobila je vrijedne međunarodne nagrade, snimila je dvadeset nosača zvuka i ostvarila snimke za arhivu Hrvatskog radija. Komponirala je oko šezdeset skladbi. Skladbe za zborove i djecu često su joj izvođene i nagrađivane. Izvela je više od dvjesto praizvedbi, uglavnom hrvatskih renomiranih skladatelja. Za svoj umjetnički rad — dirigiranje i svoje skladbe dobila je šezdeset pet nagrada, od čega treba izdvojiti sljedeće: 2012. godine dobila je Nagradu Hrvatske udruge zborovođa za doprinos razvoju hrvatskoga zborskog pjevanja tijekom četrdeset godina svojega umjetničkog djelovanja; odlikovanje Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića kojim ju je odlikovao predsjedniRepublike Hrvatske Ivo Josipović te Nagradu grada Zagreba 2022. godine.