Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

BRODOLOM_BARKA_STEFANO_web2014

Rathe, Gustave

Brodolom barka Stefano

Opis proizvoda

S engleskog prevela Micheline Popović

Gustave Rathe bio je mornarički časnik SAD koji je služio na Južnom Pacifiku od 1942. do 1944. u tijeku bitke na Koraljnom moru. Njegov djed, Miho Bačić, junak je ove istinite priče o brodolomu barke Stefano, što ga preživjeli Bačić prvi put spominje godine 1876., tek nekoliko mjeseci nakon što se spasio iz divljine sjeverozapadne Australije.

Njegova priča počinje godine 1875., opremanjem novosagrađene barke Stefano za plovidbu. Brod upada u oluje koje traju tjednima. Na vidiku obale sjeverozapadne Australije, 9 milja daleko, brod se nasuče i potone. Od desetorice preživjelih, samo su se dvojica konačno spasila zahvaljujući pomoći urođenika koji su ih odveli do vrha rta North West Cape gdje ih je spasio kapetan Tuckey iz Manduraha, lovac na bisere, i vratio ih u civilizaciju.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Brodolom barka Stefano”

Detalji

  • ISBN :
  • Broj stranica : 134
  • Uvez : meki, ilustrirano, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb, Matica hrvatska, Dubrovnik 1992.
  • Cijena s PDV–om : rasprodano

O autoru

Author

Gustave Rathe (1921–2007) bio je umirovljeni mornarički časnik SAD-a koji je služio na Južnom Pacifiku od 1942. do 1944. u tijeku bitke na Koraljnom moru, a potom i umirovljeni IBM upravitelj. Njegov djed bio je Miho Bačić, junak ove istinite priče o brodolomu barke Stefano. Preživjevši brodolom, on se iz Dubrovnika preselio u New Orleans, SAD, 1880. godine, uzevši svoj rukopis o tom događaju sa sobom. Od sedmero djece, dvije Mihove kćeri rodile su se na obljetnicu brodoloma Stefano. Prva je bila Euxenia Bačić, Gustaveova majka. U toj slavnoj pripovijesti o brodolomu, Rathe dosljedno prati radnju iz rukopisa svoga djeda, te vrlo uvjerljivo i iskreno piše o svom najdražem i jedinom djedu. Zato se ne može pisati o životu Gustavea bez priče o Stefanu i iskustvu njegova djeda na opustjelim obalama sjeverozapadne Australije.