Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

BALKANSKA_MAFIJA_web2014

Mappes–Niediek, Norbert

Balkanska mafija

Upit

Opis proizvoda

S njemačkoga preveo Dubravko Grbešić

“Ova je knjiga bila napisana u zimu 2002./03. za njemačke čitaoce – za ljude, prema tome, koji u većini još uvijek vjeruju da se u ratovima 90-ih godina isključivo ili pretežno radilo o idealističkim ciljevima, o naciji, demokraciji, multikulturalnom društvu. Moj je cilj bio tim čitaocima pokazati jednu drugu dimenziju tih ratova i sukoba. Knjiga je u Njemačkoj naišla na velik odjek.
Čitaocima na području bivše Jugoslavije to se danas više ne mora reći. I tko od ove knjige možda očekuje spektakularna otkrića, razočarat će se. O većini onoga što se ovdje može pročitati, u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji ili na Kosovu već se naširoko pisalo u novinama. Ipak, vjerujem da ova knjiga može biti vrijedna i u hrvatskom prijevodu: kao neka vrsta kompasa u poplavi otkrićā i protuotkrićā, zbiljskih i prividnih skandala, poluistina, ciljanih izvrtanja i kleveta kojima su izloženi građani poslijeratnih društava i u kojoj se teško snalaze.” (Norbert Mappes-Niediek)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Balkanska mafija”

Detalji

  • ISBN : 953-188-186-3
  • Broj stranica : 215
  • Uvez : meki, ilustrirano, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2004.
  • Cijena s PDV–om : 120,00 kn

O autoru

Author

Norbert Mappes–Niediek (1953) studirao je germanistiku i holandistiku u Bonnu i Kölnu, a novinarstvom se počeo baviti početkom osamdesetih. Od 1992. dopisnik je za jugoistočnu Evropu, a 1994/1995 bio je savjetnik UN–ova posebnog opunomoćenika za područje bivše Jugoslavije Yasushija Akashija. Pisao je za brojne dnevne novine i tjednike, između ostalog i Financial Times Deutschland i Die Zeit. Objavio je Austrija za Nijemce. Uvidi u stranu zemlju (Österreich für Deutsche. Enblicke in ein fremdes Land; Ch.Links, Berlin, 2001).