Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

zimska_potraga_web2014

Spahić, Ognjen

Zimska potraga

9,29 €

Proza

Upit

Opis proizvoda

Objavivši 2004. godine roman Hansenova djeca Spahić je postao jedna od zvijezda mlade postjugoslavenske književnosti. Uz euforične kritike, roman je dobio nagradu Meša Selimović. U ovom svesku donosimo izbor njegovih kratkih proza.

“Čini se da je u pozadini Spahićevih literarnih nastojanja potreba za skandalom koja se u krajnjoj konzekvenciji izjednačava s potrebom za očišćenjem. Ili, kako je u jednoj prilici objašnjavao Georges Bataille: čovjek svagda na neki način koketira sa skandalom, približava mu se, a onda izmiče, produžavajući s njim neku vrstu veze u obliku religije ili umjetnosti. Bataille pritom aludira na umjetnost koja je, po svemu sudeći, jedan od (ne)posrednih razloga zbog kojih se crnogorski autor gotovo instinktivno opire različitim manifestacijama religijske svijesti.
Iza lakoće pripovijedanja, lakog i očekivanog kao što je laka i očekivana najobičnija ljudska gesta, sluti se fascinacija smrću i nastojanje da joj se na neki način odupre. Jer što je u našoj civilizaciji moćnije i djelatnije od sveprisutne opčinjenosti smrću, kojom se povijest tako uporno hrani i svagda iznova dekorira?” (Zdravko Zima, Novi list)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Zimska potraga”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-241-5
  • Broj stranica : 115
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2007.
  • Cijena s PDV–om : 70,00 kn / 9,29 €

O autoru

Author

Ognjen Spahić rođen je 1977. godine u Podgorici, Crna Gora. Objavio je knjigu priča Sve to (Plima, Ulcinj 2001.). Živi u Podgorici i radi kao novinar redakcije za kulturu nezavisnog dnevnika Vijesti.