Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

USA_web2014

Senjanović, Đermano

US&A – United Split & Amerika

70.00 Kn

Proza

Upit

Opis proizvoda

Ilustracije Branko Efendić – Efi

“Je li Splitski satiričar Đermano Senjanović napisao buduću kultnu knjigu?… Senjanović, kao i obično, piše o čemu god hoće – o politici, Splitu, vicevima, košarci, glazbi, hrani, »piškama«, o ratu, o ljudima koji su se iselili iz Hrvatske, sve to u dvadeset i pet crtica obuhvaćenih u nekoliko romanesknih zahvata. Je li pak US&A roman ili nešto drugo, za ovu knjigu je nebitno jer je Senjanovićeva literatura u svojim avangardističkim nastojanjima sinonim za nepredvidljivost, za »bijeg od definicije«. Ako ne možete ni izbliza pretpostaviti što će se dogoditi kad vas Senjanović »zavrti« u kolo svoga teksta, vaše Eventualne Teorijske Nedoumice ispadaju ridikulozne.
Nitko se ne bi trebao čuditi ako već sutra Senjanović postane popularan pisac, možda baš na način kako je to bio Smoje nekada. A kako smo već rekli, US&A je veliki naklon literaturi Miljenka Smoje, premda nije samo to – dijalog sa Smojinom literaturom odvija se u visokim registrima, na različitim stupnjevima citirajući ga, nasljeđujući, preuzimajući njegove stilske i pripovjedne manire.
US&A je knjiga koju je fino i lijepo čitati. Lako je prohodna, a ne potroši se odmah. Otkačena je i duhovita i originalna, i kao takva preporučljiva svima. Pročitajte je stoga prije nego što baš svi počnu govoriti kako je US&A Đermana Senjanovića veliki događaj za hrvatsku književnost.” (Nenad Rizvanović)

“Hommage legendarnom splitskom novinaru i piscu Miljenku Smoji.” (Strahimir Primorac, Večernji list)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “US&A – United Split & Amerika”

Detalji

  • ISBN : 953-188-100-6
  • Broj stranica : 143
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 1999.
  • Cijena s PDV–om : 70,00 kn

O autoru

Author

Đermano Senjanović (1949.–2013.), bio je 1983. jedan od pokretača tjednika »Feral Tribune« i novinar Slobodne Dalmacije. U ovoj ediciji objavio je knjige Dorin dnevnik (1999), US&A (2000), Vidi, vidi (2001) i Evo me u posteju (2007).