Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

UMJESTO KOGA RUZA CVJETA_web2014

Lainšček, Feri

Umjesto koga ruža cvjeta

70.00 Kn

Proza

Upit

Opis proizvoda

Prijevod sa slovenskog Mirjana Hećimović

“Kažu, doduše, da s tobom nije sve u redu ako osobito lijepo sviraš za puna mjeseca. Ako si u njegovo vrijeme pun sama sebe, kao što je i on pun samoga sebe. Pa ipak, što je čišće od njegova velikoga lica, koje te gleda, gleda kao da ti škilji pod prste. Doista: kako da ne pomisli da ga i sada osluškuje. Takva zanesena slušača odista lako primijetiš, bilo to u čardi, na sajmu ili – Bože nam oprosti – na nebu. I tada dakako ne možeš a da ne zapjevaš najosjećajniju melodiju što se ikada pokrenula u tebi. A posebice Halgato to ne može sada, kada se Mjesec, od svih stvorenja što mile ovim svijetom, okrenuo ravno prema njemu – prema beznačajnom Ciganinu!
I što sad, Mjeseče, kukavico – stani! – ti koji lutaš kao što je nekoć i Halgato lutao. Ti kojem to, čini se, neće nikada dosaditi kao što je Halgatu već odavno dosadilo. Ništa takvo neće ti reći njegova pjesma što već ne znaš i bolje od njega, no sada ipak nije riječ o tome.
Stani, Mjeseče, i lijepo se provedi!”

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Umjesto koga ruža cvjeta”

Detalji

  • ISBN : 953-188-094-8
  • Broj stranica : 259
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 1998.
  • Cijena s PDV–om : 70,00 kn

O autoru

Author

Feri Lainšček rođen je 1959. Studirao je novinarstvo u Ljubljani. Od 1983. godine živi i radi u Murskoj Soboti. Prvu knjigu objavio je 1981. godine, a od tada je publicirao značajan broj knjiga, ukupno 27 naslova. Piše romane, pripovijetke, dramske tekstove i poeziju, a uspješan je i kao dječji pisac. Brojni dramski radovi uprizoreni su mu na pozornicama ili emitirani kao radio drame. Feri Lainšček dobio je Kajuhovu nagradu za roman Raza, prvu nagradu Zaklade Vladimira Slejka za roman Astralni niz 1993. godine i nagradu Prešernove zaklade za književne dosege 1995. godine, a ovaj roman nagrađen je 1991. godine Nagradom Kresnik za najbolji slovenski roman 1991. godine.