Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Alagić, Amir

Stogodišnje djetinjstvo

147.00 Kn

Proza

Upit

Opis proizvoda

Već je u svojem prvom romanu “Osvetinje” Amir Alagić pokazao veliko poznavanje ljudske duše, pri čemu je osobito umijeće opisivanja uzdigao na najvišu razinu, uspijevajući kroz vanjsko prodrijeti do najdubljeg. U drugom romanu “Stogodišnje djetinjstvo” poduzeo je novi korak u razvijanju svoje umjetnosti. Pozornica ljudskih drama ovaj je put Pula, a vrijeme se proteže i više od stoljeća, obuhvaćajući ne samo suvremenost, nego i Prvi i Drugi svjetski rat. Pri tome grad postaje pravi theatrum mundi, čvorište sudbina različitih narodnosti gdje prepoznatljivi pulski lokaliteti svjedoče o prolaznosti života i gdje svaki život znači priču za majstora pripovijedanja.

Amir Alagić rođen je 1977. godine u Banjaluci. Objavio zbirku međusobno povezanih priča “Pod istim nebom” (2010) te roman “Osvetinje” (Durieux, 2016). Priče i pjesme objavljivao u raznim književnim časopisima i zbornicima. Scenarist i redatelj kratkog igranog filma “Poigravanja ili Pokvareni bojler” (2012). Živi u Puli.

Knjiga je objavljena uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Pule.

mink-pula1

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Stogodišnje djetinjstvo”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-443-3
  • Number of pages : 397
  • Binding : meki
  • Publisher : Durieux, Zagreb 2017.
  • Price with VAT : 147,00

O autoru

Author

Amir Alagić rođen je 1977. godine u Banjaluci. Objavio je zbirke priča Pod istim nebom (2010) i Linije koje ti nazivaš rijekama (2019) te romane Osvetinje (2016) i Stogodišnje djetinjstvo (2017). Priče i pjesme objavljivao u raznim književnim časopisima i zbornicima. Scenarist i redatelj kratkog igranog filma Poigravanja ili Pokvareni bojler (2012). Živi u Puli.