Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

bijeg_u_planine_omot-press (home)

Lončarević, Berislav

Bijeg u planine

Bijeg u planine knjiga je o počecima snowboarda u Hrvatskoj, ali i istinita priča o šarolikoj grupici individua koja je odlučila potražiti jedan drugačiji put. Ti inovativni klinci okrenuli su leđa gradu i svemu što on predstavlja, otisnuli se put planina, na snijeg, i pokušali oživjeti one stare ideale poznate iz vremena hippy pokreta ili rock and roll revolucije šezdesetih. Ideale slobode, zajedništva, ljubavi i prijateljstva. Oni su zavezali daske za noge i otklizali pravcem postavljenim protivno vremenu, čiji su prolazak tako uspješno i dugotrajno negirali. Vrijeme ih je ipak na kraju uspjelo sustići, ali njihov put time nije postao obezvrijeđen, on je s planinskih vrhova samo premješten na područje konformizma života srednjih godina, gdje još uvijek obitava potpomognut golemom količinom vedrih uspomena.

80.00 Kn

Proza

Upit

Opis proizvoda

Bijeg u planine knjiga je o počecima snowboarda u Hrvatskoj, ali i istinita priča o šarolikoj grupici individua koja je odlučila potražiti jedan drugačiji put. Ti inovativni klinci okrenuli su leđa gradu i svemu što on predstavlja, otisnuli se put planina, na snijeg, i pokušali oživjeti one stare ideale poznate iz vremena hippy pokreta ili rock and roll revolucije šezdesetih. Ideale slobode, zajedništva, ljubavi i prijateljstva. Oni su zavezali daske za noge i otklizali pravcem postavljenim protivno vremenu, čiji su prolazak tako uspješno i dugotrajno negirali. Vrijeme ih je ipak na kraju uspjelo sustići, ali njihov put time nije postao obezvrijeđen, on je s planinskih vrhova samo premješten na područje konformizma života srednjih godina, gdje još uvijek obitava potpomognut golemom količinom vedrih uspomena. Po svojoj formi ova je pripovijest postavljena između romana, kratkih priča u nizu i putopisne proze, te je zaokružena slika tog vremena. Knjiga je oda generaciji koja danas živi običnim životom, ali nije zaboravila svoj bunt, koji nikada dosad nije bio medijski eksponiran.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Bijeg u planine”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-403-7
  • Broj stranica : 174
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2014.
  • Cijena s PDV–om : 80,00 kn

O autoru

Author

Berislav Lončarević čovjek je od knjiga, ali isto tako zaljubljenik u planine i ocean. Nakon što je podario svoju mladost snježnoj dasci u zimskim mjesecima te wakeboardu u ljetnima, otisnuo se na putešestvije koje ga je uobličilo u pasioniranog surfera oceanskih valova. Već više od deset godina živi u Indoneziji, gdje svoje vrijeme dijeli između knjiga i valova. Prvo prozno djelo u Hrvatskoj objavio je 2009. (Skitač na valovima, Profil). Nakon toga u Indoneziji je objavio knjigu kratkih priča na engleskom jeziku (False Prophet, Saritaksu, 2010.). Bijeg u planine nova je Berislavova knjiga.