Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Fonseca, Carlos

Muzej besanih

19,51 €

Proza

Upit

Opis proizvoda

Muzej besanih drugi je roman Carlosa Fonsece, jednog od najuzbudljivijih glasova suvremene latinoameričke književnosti. To je, u punom smislu riječi, globalni roman koji se proteže kroz kontinente i desetljeća i vodi čitatelja na grozničavu odiseju prepunu zavjera i paranoje.

Netom prije novog milenija, kustos prirodoslovnog muzeja dobiva pozivnicu modne dizajnerice, samozatajne Giovanne Luxembourg, za suradnju na zajedničkoj umjetničkoj izložbi neodređene forme. Giovanna je opsjednuta kamuflažom i mimikrijom u životinjskom carstvu i tijekom njihovih sastanaka započinju neobičan odnos temeljen na tajnama i eliziji. Sedam godina poslije, nakon smrti dizajnerice, kustos dobiva arhiv njihovog nedovršenog projekta koji nudi ključ u Giovanninu obiteljsku povijest.

Od predgrađa New Jerseyja, besanih noći u New Yorku, preko gvatemalskih prašuma pa sve do napuštene grdosije nebodera u San Juanu, Fonseca plete slojevitu, kaleidoskopsku priču koja nam donosi sliku fragmentiranog svijeta gdje nikome nije jasno što je istina, a što ironija.

Carlos Fonseca nasljednik je Roberta Bolaña koliko i Dona DeLilla, Itala Calvina i Jorgea Luisa Borgesa, a Muzejom besanih pokazuje zašto ga se svrstava među najbolje živuće autore španjolskog govornog područja.

Sa španjolskoga prevela Ela Varošanec Krsnik.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Muzej besanih”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-511-9
  • Broj stranica : 443
  • Uvez : 13 x 20 cm, tvrdi uvez s klapnama
  • Izdavač : Durieux, 2022.
  • Cijena s PDV–om : 147,00 kn / 19,51 €

O autoru

Author

Carlosa Fonsecu (Costa Rica, 1987.) Sajam knjiga u Guadalajari, jedan od najvećih sajmova knjiga Latinske Amerike, proglasio je jednim od dvadeset najboljih latinoameričkih autora rođenih 80-ih. 2017. našao se na Bogota39 listi najboljih latinoameričkih autora mlađih od četrdeset. Encyclopedia Britannica stavila ga je na popis »20 mlađih od 40: mladi oblikovatelji budućnosti«, a časopis Granta odabrao je kao najboljeg romanopisca na španjolskom. Predaje na Trinity Collegeu Sveučilišta Cambridge i živi u Londonu.