Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

Le_chapelet_de_visoko_web2014

Pavelić, Dragan

Le Chapelet de Visoko

Nedostupno

Proza

Upit

Opis proizvoda

Zapisi o konviktorcima Tugomiru, Mihaelu, Lovri, Timoteju, Eberhardu i drugim đacima i profesorima franjevačkog učilišta u Visokom.
Romaneskna kronika o čuvenoj visočkoj franjevačkoj gimnaziji koja ugled stiče ne samo zbog kvalitetne poduke koja đacima kasnije osigurava dobra namještenja, već i zbog discipline koja u gimnaziji vlada, a ta je potpuno u skladu s franjevačkim kodeksom ponašanja. Pravila se znaju, i moraju se poštivati, ali se i iznimke uvažavaju jer ako itko, franjevci dobro znaju da i errare humanum vrlo est. Dragan Pavelić proučavao je sačuvane dokumente, razgovarao s bivšim đacima i profesorima pa je njegov roman Le Chapelet de Visoko ujedno i dokument i pripovijest o ljudima koji su šale zbijali na latinskom.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Le Chapelet de Visoko”

Detalji

  • ISBN : 953-188-189-8
  • Broj stranica : 211
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2005.
  • Cijena s PDV–om : 100,00 kn

O autoru

Author

Dragan Pavelić (1946., Sarajevo) po zanimanju je psihijatar. Sarajevska Svjetlost izdala je njegove knjige Psihodinamički pristup neurotskom karakteru i Ugrožena trudnoća. Bio je profesor psihologije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Objavio je literarne knjige Bosanski ljetopis 1992–1993. (Alfa, Zagreb 1993.) i Između prije i poslije (Durieux, 1998.), Sarajlije (Durieux, 2001.), Le Chapelet de Visoko (Durieux, 2005.), Priče iz Ilduzina jastuka (Naklada Zoro, 2008.), Proljeće u Karolinentalu (VBZ, 2009.). Od 1993. živi i radi u Zagrebu.