Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Bešić, Erim Eco

Glatka mnogostrukost

16,80 €

Proza

Upit

Opis proizvoda

Nakon EXPerimENTa i O… Profa je na tržište pustio svoj novi model — Glatka mnogostrukost. U odnosu na prijašnja dva modela, Glatka mnogostrukost umnogome je poboljšanih tehničkih, voznih i inih karakteristika.
Profa navodi da motor novog modela ima brojne sličnosti s prijašnja dva, ali je smješten nešto niže, što uveliko doprinosi boljoj vožnji, kako na ravnim dijelovima, tako i u krivinama prometnica za koje je ovaj tip vozila namijenjen. Iako ovo zvuči nemoguće, Glatka mnogostrukost stvara 20% veću potisnu silu od svojih prethodnika.
Novi model sadrži tempomat za vožnju van utabanih staza koja vozačima omogućuje odabir brzine kojom će putovati preko prljavštine ili blata automatskom kontrolom gasa i kočenja. Također, sistem automatskog kočenja u slučaju nužde, kao i sistem asistencije za održavanje vozila u prometnoj traci, koji se prethodno nisu nalazili u paketu opreme, sada dolaze u standardnim izdanjima ovog modela.
U Glatkoj mnogostrukosti olakšan je i prijenos brzine putem posebno razvijenog sekvencijalnog mjenjača sa šest brzina i spojke koja omogućuje upravljanje vozilom bez poteškoća. Stoga se može reći da novi Profin model živi u simbiozi s vozačem, pritom ga tjerajući na maksimalno uživanje prilikom upravljanja vozilom.
Ovo, naravno, nisu jedine promjene — Profini inženjeri poradili su i na finom podešavanju unutarnje dinamike fluida motora novog modela, kao i na njegovim specifičnim komponentama usvojenim zbog poboljšanja pogonske jedinice za stazu. Osim toga, poradili su i na smanjenju potrošnje goriva potrebnog za full pogon Glatke mnogostrukosti i omogućili brže vrijeme reakcije kad vozilo naiđe na zapreku.
Profa nije mnogo rekao o vanjskom dizajnu svog novog modela, no, već se na prvi pogled vidi da je Profin dizajnerski tim dao sve od sebe pri dizajniranju Glatke mnogostrukosti. U nju su ugradili sve elemente suvremene estetike koja se povezuje s ovom markom vozila: fluidne linije naglašenog sportskog karaktera, elegantne i profilirane bokove te, naravno, prepoznatljiv potpis koji pobuđuje emocije.
Na kraju spomenimo i dobru znanu izreku koju vrlo često izriču svi oni koji su barem jednom sjeli za upravljač nekog Profinog vozila: »Onaj koji nikad nije vozio nijedan Profin model visoke klase, ne zna što znači dobra i kvalitetna vožnja.«

Autor fotografije na naslovnici je Denis Vlašić.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Glatka mnogostrukost”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-550-8
  • Broj stranica : 261
  • Uvez : 13 x 21 cm, meki uvez
  • Izdavač : Durieux, Zagreb, 2023.
  • Cijena s PDV–om : 16,80

O autoru

Author

Erim Eco Bešić rođen je 1971. u Doboju, Republika Bosna i Hercegovina. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu, gdje je diplomirao, magistrirao i doktorirao fiziku na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu. Od 1996. godine zaposlen je na Farmaceutsko–biokemijskom fakultetu u Zagrebu, gdje i danas radi na radnom mjestu docenta i održava nastavu iz predmeta Fizika i Biostatistika. Priče redovito objavljuje u dnevnom tisku i na portalima, a neke od njih već sada spadaju u antologiju suvremene hrvatske humorne proze. Durieux mu je 2019. zbirku proze »EXPerimENT«, a 2021. »O...«.