Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

DORIN_DNEVNIK_web2014

Senjanović, Đermano

Dorin dnevnik

Nedostupno

Proza

Opis proizvoda

“Dora je odana supruga i požrtvovna majka dvoje djece, odgovorna činovnica i vrijedna kućanica svojoj obitelji, a da ovaj tekst iz ma kojeg razloga ima namjeru biti poučan, onda bi još dometnuli kako je možda riječ o vašoj i našoj prvoj ili bilo kojoj (gradskoj) susjedi, u čiji dnevnik i glavu imamo priliku zaviriti zahvaljujući posredniku Đermanu Senjanoviću i nakladničkoj kući Durieux iz Zagreba koja je početkom travnja i objavila dugoočekivani Dorin dnevnik (1492.–1996.). Posrijedi su tekstovi, naime, koje Senjanović već nekoliko godina redovito, iz broja u broj, objavljuje na pretposljednjoj stranici splitskoga tjednika Feral Tribune. I štivu koje u tom razdoblju predstavlja zacijelo najbolju domaću nam prozu, ma koliko takva tvrdnja iritirala pojedine, a česte hrvatske literarne muževe koji značajnu književnost ne mogu zamisliti bez prethodeće joj i popratne akademske zbiljnosti te nadmenosti.
Dorin dnevnik je proza od nacionalnog značenja, na nesreću. Ovo posljednje stoga što tekstovi Đermana Senjanovića, kao i svaka druga kvalitetna književnost, umješno prikazuju našu nacionalnu i društvenu svakodnevicu iznimno duhovno iskrivljenu — načinom književnim — do apsurda. Dorin dnevnik zapravo je nadrealistično pobrojan invetar kontroliranoga ludila — njezina osobnog, ali jasno prouzročenoga gotovo isključivo vanjskim okolnostima.” (Slobodna Dalmacija)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Dorin dnevnik”

Detalji

  • ISBN : 953-188-072-7
  • Broj stranica : 336
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 1997.
  • Cijena s PDV–om : rasprodano

O autoru

Author

Đermano Senjanović (1949.–2013.), bio je 1983. jedan od pokretača tjednika »Feral Tribune« i novinar Slobodne Dalmacije. U ovoj ediciji objavio je knjige Dorin dnevnik (1999), US&A (2000), Vidi, vidi (2001) i Evo me u posteju (2007).