Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

DURAKOVIC_1_web2014

Duraković, Lejla,

Duraković, Senadin

Priručnik za rad u mikrobiološkom laboratoriju, I-1

Upit

Opis proizvoda

Vrlo kritički odabran je i provjeren široki raspon pokusa da se omogući dobivanje djelotvornih uputa u osnovnim principima i postupcima u različitim područjima mikrobiologije. Uz više od 200 crteža, shema i dijagrama, u tekst je uklopljeno i 70 fotografija u boji. To će studentu odnosno mikrobiologu istraživaču u laboratoriju, zasigurno olakšati determinaciju mikroorganizama usporedbom vlastitih rezultata sa slikama i fotografijama u boji. Tako, ovaj Laboratorijski Priručnik osigurava široki spektar primjene prikladnih postupaka za uporabu u temeljnoj i modernoj primijenjenoj mikrobiologiji, a i u programu srodnih struka. Sadrži četiri poglavlja: Osnovni laboratorijski postupci za izolaciju, uzgoj i određivanje svojstava mikroorganizama; Mikroskopi i mikroskopija; Postupci bojenja mikrobnih stanica i Uzgoj mikroorganizama u ovisnosti o ekološkim uvjetima.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Priručnik za rad u mikrobiološkom laboratoriju, I-1”

Detalji

  • ISBN : 953-188-080-8
  • Broj stranica : 319
  • Uvez : meki, 16 x 24 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 1997.
  • Cijena s PDV–om : 100 kn / 13,27 €

O autoru

Author

Diplomirala je Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelujući aktivno u znanstveno-istraživačkom radu na matičnom fakultetu postala je koautoricom znanstvenih publikacija u časopisima s međunarodnom recenzijom i priopćenja na međunarodnim znanstvenim skupovima. Koautorica je sveučilišnih udžbenika Priručnik za rad u mikrobiološkom laboratoriju, Moderna mikrobiologija namirnica i Mikrobiologija namirnica – osnove i dostignuća.

Author

Senadin Duraković profesor je Opće mikrobiologije i Mikrobiologije namirnica na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je na Biotehnološkom odjelu Tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor je velikog broja znanstvenih i stručnih publikacija iz područja mikrobiologije i mikotoksikologije i Sveučilišnih udžbenika Opća mikrobiologija, Prehrambena mikrobiologija, Primijenjena mikrobiologija i Priručnika za rad u mikrobiološkom laboratoriju. Izvanredni je član Hrvatske akademije tehničkih znanosti, stalni je član The New York Academy of Sciences, član je The American Biographical Institute, Raleigh, North Caroline – USA i član The International Biographical Centre, Cambridge – England. Za svoj je doprinos znanosti u Velikoj Britaniji i u Sjedinjenim Američkim Državama četiri puta proglašen ČOVJEKOM GODINE. Dobitnik je jedinstvenog naslova Američkog biografskog Instituta – MOST ADMIRED MAN OF THE DECADE i diplome Međunarodnog biografskog centra iz Cambridge-a THE 20th CENTURY AWARD FOR ACHIEVEMENT.