Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

vatra_kovacnica_web

Galović, Alen

Vatra, kovačnica

80.00 Kn

Poezija

Upit

Opis proizvoda

Urednik Miloš Đurđević

“U ovoj knjizi Galović nastavlja razrađivati poetiku koju je uglavnom naznačio u svojim prijašnjim knjigama poezije. Lirski glas se često nalazi negdje izvan same pjesme, pri čemu je istodobno zamjetna tendencija da bude uvučen u lirsko zbivanje. Galović ga isto tako nastoji uklopiti u pomno ocrtane lirske prizore i scene, ne bi li time njegov lirski opis poprimio određenu dinamiku, bez koje bi te pjesme vjerojatno izgubile na vitalnosti, a time i na određenoj, lirskoj uvjerljivosti.
Značajnu komponentu njegove lirike svakako predstavlja i jedan zaseban metaforizacijski krak, kojega odlikuje raspoznatljiv mitološki naboj, što bi kod ovog autora značilo da jednako poseže za motivima iz antičke mitologije i suvremene pop-kulture. Srodni postupak Alen Galović primjenjuje u neposredno proživljenim prizorima, onim osobnim i privatnim te u promatranju izvanjskih pejzaža, koji mu se u stihovima, po svojoj snazi i neponovljivosti nadaju kao potka, odnosno određena lirska matrica za generiranje jedne posve privatne i vrlo čitke mitologije.” (Miloš Đurđević)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Vatra, kovačnica”

Detalji

  • ISBN : 953-188-249-5
  • Broj stranica : 97
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Hrvatsko društvo pisaca, Durieux, Zagreb, 2006.
  • Cijena s PDV–om : 80,00 kn

O autoru

Author

Alen Galović rođen je 24.5.1971. u Zagrebu. Pohađao Filozofski fakultet (hrvatski jezik i književnost). Studirao i novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu. Radio je u Vjesniku - objavljivao kulturološke tekstove – kolumne, komentare i kraće eseje uglavnom o fenomenima postmodernog doba. Bio urednik u Nedjeljnom Vjesniku. Radi kao izvršni urednik u Nacionalnom tjedniku Globus. Piše pjesme. Pjesme su mu prevođene na poljski jezik. Objavio: - Malo tijelo jutra; pjesme; SKUD I. G. Kovačić, Zagreb 1994. - Usamljeni fragment; pjesme; Matica hrvatska, Karlovac 1995. - Srebrni letač; pjesme; Naklada MD, Zagreb 2001. - Vatra, kovačnica; HDP i Durieux, Zagreb 2006. Nagrade: - Goran za mlade pjesnike, 1994. - Zdravko Pucak, 1995.