Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

lijeceni_katolik_web2014

Čadež, Tomislav

lijecenikatolik.hr

70.00 Kn

Poezija

Upit

Opis proizvoda

Zbirka poezije lijecenikatolik.hr (muška poezija) sastoji se iz osam ciklusa: Pisma starom u grob, O životinjama, Elementi, Upute za smrt, Kroatističke studije, Odbrojavanje, Portret umjetnika iz Limba i Poslije kraja.
Autor se u prvom ciklusu koristi poetskim formama kako bi obliovao monologe i dijaloge sa svojim već preminulim ocem. Pjesme u ciklusu Elementi otkrivaju nam cinični i ironičan stav spram svijeta oko sebe. U ciklusu Upute za smrt autor nam oštro i precizno razgolićuje svoj odnos spram smrti. U ciklusu Portret umjentika iz Limba autor nam habro i iksreno portretira prijatelje. U zadnjem ciklusu autor nam kroz svakodnevne situacije razotkriva i razgolićuje svoj unutrašnji svijet, a time i osjećaje čitave jedne generacije.
Lijecenikatolik.hr sadrži pjesme koje spadaju u najjače poetske iskaze danas.
Autorovi stihovi su oštri, precizni, surovi, te u svakom trenutku razotkrivaju i razgolićuju naš unutrašnji i vanjski svijet.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “lijecenikatolik.hr”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-261-3
  • Broj stranica : 107
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2007.
  • Cijena s PDV–om : 70,00 kn / 9,29 €

O autoru

Author

Tomislav Čadež rođen je 1969. u Karlovcu. Radi kao profesionalni novinar u Jutarnjem listu i Playboyu. Pisao je i za Feral Tribune, Globus, Nacional, Nedjeljnu Dalmaciju i druge listove. Objavljuje također u književnim časopisima i na 3. programu Hrvatskog radija. Bio je prvi urednik književnog časopisa Godine (1990.). Piše kazališnu i književnu kritiku. Objavio knjigu ratne poezije »Put u Hollywood«, Pop&Pop, Zagreb, 2002. Živi u Karlovcu.