Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

KONSTANTIN_BOGOBOJAZNI_web2014

Mraović, Simo

Konstantin Bogobojazni & Laku noć Garbo, Između usana, Na zemlji je sjena, Rimljanima nedostaje milosti, Sezona otrova

Nedostupno

Poezija, Proza

Opis proizvoda

“Roman Konstantin Bogobojazni Sime Mraovića otvorio je jedan od većih posthadezeovskih književnih skandala. Opisujući u prividno frivolnom tonu prvu polovicu 90-ih i prpošnog pjesnika Konstantina, pripadnika »manjinskog naroda«, koji skrivajući se od vojne policije obilazi svoje ljubavnice, bircuze i noćne klubove, iziritirao je mainstream kritičare dotle da su autora prozvali kao besramnika i jedan potpuno bezazlen tekst usporedili s najmračnijim projektima obavještajno-književnog inženjeringa. (…)
Simo Mraović autor je i pet vrhunskih zbirki poezije, od mladenačke Sezone otrova do lakonske Laku noć Garbo, i jedan od rijetkih koji ne nude »staru« robu, nego se pošteno mijenjaju iz knjige u knjigu. Ovaj »reader« donosi svojevrsna sabrana djela tog pjesnika koji je, kao i njegov junak Konstantin, agresivno nasilje devedesetih propasirao kroz lutanja u kojima je označio, vrlo precizno, jednu prijapsku i podzemnu topografiju ’dobrostivoga grada Zagreba’.” (Dalibor Šimpraga)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Konstantin Bogobojazni & Laku noć Garbo, Između usana, Na zemlji je sjena, Rimljanima nedostaje milosti, Sezona otrova”

Detalji

  • ISBN : 953-188-172-3
  • Broj stranica : 351
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2003.
  • Cijena s PDV–om : rasprodano

O autoru

Author

Simo Mraović (1966.–2008.), rođen je u Kutini. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je filozofiju, ruski jezik i književnost i kroatistiku. Radio kao novinar u novinama i na televiziji; vodio poznati nedjeljni talk show Kava i kolači u zagrebačkoj knjižnici Bogdan Ogrizović. Bio je član švedskog PEN-a. Objavljuje od 1984. godine. Roman Konstantin Bogobojazni i zbirka pjesama Gmünd prevedeni su na ukrajinski (Fakt, Kijev 2005.) i na bugarski jezik (Fakel Express, Sofija 2006.), a dijelovi knjiga na slovenski, poljski, mađarski, talijanski i njemački jezik. Knjige: zbirke pjesama Sezona otrova (Zagreb, 1986.), Rimljanima nedostaje milosti (Osijek, 1990.), Na zemlji je sjena (Zagreb, 1994.), Između usana (Zagreb, 1997.), Laku noć Garbo (Zagreb, 2001.), roman Konstantin Bogobojazni (SKD Prosvjeta, Zagreb 2002.), drugo izdanje romana Konstantin Bogobojazni & sabrane pjesme (Durieux, Zagreb 2003.), Gmünd (Durieux, Zagreb 2004.), zbirka pjesama Nula Nula (Prosvjeta, 2006.), zbirka kolumni Varaj me nježno (Durieux, 2006) i III. izdanje romana Konstantin Bogobojazni (Durieux, 2007.), knjiga priča Bajke za plažu (Durieux, 2007).