Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

Humboldt.indd

Hensel, Klaus

Humboldtova ulica, rimsko crveno

6,64 €

Poezija

Upit

Opis proizvoda

S njemačkoga preveo Sead Muhamedagić

“Zacijelo najusredotočeniji pjesnički glas svoje generacije.” (Michael Braun, Sender Freies Berlin)

“Čak i u erotskim pjesmama kao tema se pojavljuju međusobno uskraćivanje i negiranje spolova. Henselove pjesme ne označavaju samo lomove u uzajamnosti muškarca i žene, nego su ti lomovi upravo ove pjesme.” (Heinz Czechowski, Die Welt)

“Tu piše netko tko pisanje sebi uvelike otežava; veliko, rano priznato umijeće, čitav niz priznanja očito tvore suprotnost smirenju; svako ponavljanje, nastavak pisanja u iskušanom tonalitetu za ovog pjesnika očito ne dolazi u obzir.” (Elsbeth Pulver, Neue Zürcher Zeitung)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Humboldtova ulica, rimsko crveno”

Detalji

  • ISBN : 953-188-199-5
  • Broj stranica : 80
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb, Hrvatsko društvo pisaca, Zagreb 2004.
  • Cijena s PDV–om : 50,00 kn / 6,64 €

O autoru

Author

Pjesnik i publicist Klaus Hensel rođen je 1954. u Kronstadtu (Transsilvanija). Iz Rumunjske u Njemačku emigrirao je još kao mladić. Živi i radi u Frankfurtu. Pažnju kritike i publike skrenuo je na sebe već nakon objavljivanja prve pjesničke zbirke Das letzte Frühstuück mit Gertrude (Posljednji doručak s Gertrudom, Klausenburg, 1980). Dobitnik je mnogih priznanja i književnih nagrada među kojima i stipendiju iz fonda Hölderlinove nagrade, Kranichsteinsku književnu nagrada i prestižnu rimsku nagradu Villa Massimo. Objavio je knjige pjesama Oktober Lichtspiel (Listopad igra svjetla, Frankfurt, 1991), Stradivaris Geigenstein (Stradivarijev violinski kamen, Frankfurt, 1991) te Summen in Falsett (Zujanje u falsetu, Rim, 1995).