Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

hit_depo_web2014

Šehić, Faruk

Hit depo, Pod pritiskom, Transsarajevo, Apokalipsa iz Recycle bina

120.00 Kn

Poezija, Proza

Upit

Opis proizvoda

Knjiga donosi integralne tekstove triju knjiga koje je do sada objavio Faruk Šehić. Autor ju je upotpunio s osam do sada neobjavljenih proznih komada, pod naslovom Apokalipsa iz Recycle bina.

“Obično ga se opisuje kao predvodnika pregažene generacije, ali, vjerujte, usporedite li Transsarajevo s većinom u nas tiskanih knjiga, prije ćete imati osjećaj da su pregaženi oni koji su gazili.” (Dario Grgić)

“On o ratu zna sve jer ga je iskusio na vlastitoj koži. Nema u Pod pritiskom sveznajućeg, božanskog pogleda odozgor, Šehić doslovce opisuje rat iz perspektive nišana na kalašnjikovu.” (Josip Mlakić)

“Odavno se u bosanskohercegovačkoj književnosti nije pojavio zanimljiviji i bolji prozaist i pjesnik od Faruka Šehića. Preciznost i jezička kondenziranost njegovih poetskih slika, njihova novorealistička podloga, ali i angažiranost – čini poeziju Hit depoa jednim od najbitnijih književnih ostvarenja u ovdašnjoj literaturi na prijelazu milenija.” (Enver Kazaz)

“I stvarno mi je, kažem, Hit depo dobro legao. Ko tequila i sumatranski cigarillos na kraju još jednog bezveznog dana.” (Edo Popović)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Hit depo, Pod pritiskom, Transsarajevo, Apokalipsa iz Recycle bina”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-262-0
  • Broj stranica : 303
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2007.
  • Cijena s PDV–om : 120,00 kn

O autoru

Author

Faruk Šehić rođen je 1970. u Bihaću. Srednju školu pohađao u Bosanskoj Krupi. Studirao na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu i Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Bio je borac Armije BiH 1992-1995. Služio je u 5. korpusu i postigao čin poručnika. Radi kao novinar i kolumnist sarajevskog magazina Start. Živi u Sarajevu i Zagrebu. Književne tekstove objavljuje od 1998. godine. Knjige: Pjesme u nastajanju (Sarajevo, 2000, poezija); Hit depo (Sarajevo, 2003, poezija); Pod pritiskom (Zagreb i Sarajevo, 2004, kratke priče), Transsarajevo (Durieux, 2006) i reader Hit depo, Pod pritiskom, Transsarajevo, Apokalipsa iz Recycle bina (Durieux, 2007). Dijelovi knjiga su mu prevođeni i objavljivani na francuskom, talijanskom, engleskom, poljskom, slovenskom, mađarskom i makedonskom jeziku.