Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

GOVOR_TISINE_web2014

Lice, Stjepan

Govor tišine – Ime nade

6,64 €

Poezija

Upit

Opis proizvoda

I u ovoj, svojoj trećoj zbirci pjesama Stjepan Lice ostaje pjesnik duhovne inspiracije koja svoju poetsku potku ima u nadasve prozračnim redukcijama Tinove i Šopove tradicije. Govor tišine, sastojeći se iz dva motivski konzistentna ciklusa, dokumentira jedno individualno pjesništvo koje se s uvjerljivim osjećajem i autentičnošću nepomućenog vjerovanja artikulira kroz škrtu topografiju znakova i stalno okreće jednom, jedinom bogu – kojeg Lice, u to nema sumnje, može ispisati jedino i uvijek velikim početnim slovom.

“Dok se drugi trude biti što glasniji, dok traže bučne riječi mržnje, dok se nastoje svim silama boriti protiv zla koje nas već četvrtu godinu do srži potresa, dotle Stjepan Lice (1954) njeguje svoj Govor tišine, njeguje tip govora koji proistječe iz iskonske hrvatske franjevačke duhovnosti. Naime, Stjepan Lice u svojoj zbirci nastoji riječima vratiti dostojanstvo, njihov pravi život, naposljetku, vjeru u riječ i njenu iscjeliteljsku snagu… napisana je u sjeni Brata Sunca ili, ako se hoće, u nekim je dijelovima oslonjena na Franjim Canticum.” (Božidar Petrač, Vjesnik)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Govor tišine – Ime nade”

Detalji

  • ISBN : 953-188-010-7
  • Broj stranica : 79
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 1993.
  • Cijena s PDV–om : 50,00 kn / 6,64 €

O autoru

Author

Stjepan Lice rođen je 1954. u Zagrebu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu. Objavio je zbirke lirike: Otkriće blizine (Đakovo, 1987), Govor tišine (Durieux, Zagreb, 1992), Dobra sreća (Kršćanska sadašnjost, 1993), zbirku poetiziranih priča Kako su rasli zemlja i nebo (Đakovo, 1990) i zbirku pripovijesti Putovanje kroz nebo (U pravi trenutak, Đakovo, 1992). Eseje, meditacije, priče i pjesme objavljuje u Kani, Bratu Franji, Crkvi u svijetu, Glasu Koncila i drugdje.