Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Larson, Nathan i Edenborg, Carl-Michael (priredili)

Stockholm Noir

16,72 €

Durieux Noir, Proza

Upit

Opis proizvoda

Ovo nije još jedan inteligentni, moderni, ali umiveni knjiški bestseler švedskoga vala krimića ovog milenija koji će dobiti svoju TV ili filmsku adaptaciju, a onda i hollywoodsku inačicu, samo s globalno poznatim glumcima. Nova zbirka u ediciji DURIEUX NOIR, tetovirana likovima iz podzemlja Stockholma, grada za koji nismo ni znali da ima svoje mračno lice, čitatelju donosi niz priča iz bogata, naizgled savršena društva, sve vidljivije raslojena socijalnim i rasnim razlikama, te hladno plavom s jedne i uzavrelom južnjačkom krvi s druge strane zakona.

AUTORI U OVOJ ZBIRCI:

Carl Johan De Geer rođen je 1938. Filmski je redatelj, fotograf, slikar, pisac, tekstilni dizajner i scenograf. Živi u Stockholmu, ima četvero odrasle djece i troje unučadi, a oženjen je umjetnicom, spisateljicom i redateljicom Marianne Lindberg De Geer.

Unni Drougge smatra se vodećom švedskom ženskom kultnom autoricom. Napisala je obilje literature te je potaknula mnoge debate. Romani su joj privukli mnogo pažnje i priskrbili joj široko čitateljstvo koje je sa svakom knjigom raslo. Unni Drougge trenutno radi kao kolumnistica, drži predavanja i piše drame. Pored toga, urednica je časopisa koji izdaje švedska organizacija za zaštitu žena Roks.

Inger Edelfeldt, spisateljica i umjetnica, rođena je u Stockholmu 1956. Postala je međunarodno poznata po ilustracijama za kalendar na temu J. R. R. Tolkiena iz 1985., no u Švedskoj uglavnom radi na knjigama. Autorica je više od trideset naslova različitih žanrova — proze, poezije, dječjih knjiga i knjiga za mlade, stripova i drama. Za svoj je rad primila nekoliko nagrada, a trenutno živi u Stockholmu.

Carl–Michael Edenborg nakladnik je, pisac i kritičar s doktoratom iz intelektualne povijesti. Napisao je nekoliko kratkih priča i romana. Njegova nezavisna nakladnička kuća, Vertigo, izdala je mnoge nekonformističke klasike, od Marquisa de Sadea do Samuela Delanyja. Posljednji mu je roman, Alkemistens dotter (Alkemičarova kći), 2014. nominiran za prestižnu književnu nagradu Augustpriset.

Åke Edwardson autor je romana za odrasle i mlade, kratkih priča i drama. Primio je brojne nagrade u Švedskoj i inozemstvu. 2007. bio je finalist za nagradu Los Angeles Times Book Prize, te je trostruki dobitnik nagrade za kriminalistički roman godine, koji dodjeljuje Svenska Deckarakademin (udruženje švedskih pisaca i kritičara koji se bave kriminalističkim žanrom). Knjige su mu se prodale u više od šest milijuna primjeraka na dvadeset i sedam jezika. Kada nije prisiljen pisati, kuha.

Torbjörn Elensky objavio je tri romana, dvije zbirke kratkih priča, knjigu o Kubi, te uvod u spise Itala Calvina. Pored toga radi kao kritičar i esejist, pokrivajući pritom velik raspon tema.

Inger Frimansson, jedna je od najpoznatijih spisateljica kriminalističkih romana u Švedskoj. Živi u Södertäljeu pored Stockholma. Napisala je gotovo četrdeset knjiga raznih žanrova, a radovi su joj prevedeni na više od dvanaest jezika. Za dvije knjige primila je nagradu za kriminalistički roman godine, koji dodjeljuje Svenska Deckarakademin. Posljednji roman joj je En yxa åt Alice (Sjekira za Alice).

Martin Holmén, rođen 1974., predaje povijest i švedski u srednjoj školi u Stockholmu. Prvi roman, Clinch, u kojem se pojavljuje nekoliko likova iz priče objavljene u ovoj zbirci, objavila je izdavačka kuća Albert Bonnier Publishing u listopadu 2015. Slijedila su izdanja u Australiji, Francuskoj, Italiji i Velikoj Britaniji. Trenutno radi na romanu Out for the Count, drugoj knjizi u trilogiji o Harryju Kvistu. Treća bi knjiga, Slugger, trebala izaći 2017.

Nathan Larson nagrađivani je filmski skladatelj, glazbenik, producent i autor tri romana, posljednji od kojih je The Immune System. Skladao je muziku za mnoge filmove, uključujući Dečki nikad ne plaču, Crni ponedjeljak (Margin Call), te švedske filmove Stockholm Stories i Lilja 4–Ever. Živi u New Yorku i Švedskoj zajedno sa suprugom.

Malte Persson piše beletristiku, poeziju i dječje knjige. Pored toga radi kao prevoditelj i književni kritičar i kolumnist. Živio je u Göteborgu i Stockholmu, a trenutno živi u Berlinu. Izdavačka kuća Readux Books objavila mu je na engleskom kratku priču Fantasy.

Anna–Karin Selberg rođena je 1975. Filozofkinja je i autorica dva romana: Vit (Bijelo) i Skymning över Al–Omistan (Zora iznad Al–Omistana).

Johan Theorin rođen je 1963. u Göteborgu, a živi u Stockholmu. Njegov prvi roman, Skumtimmen (Echoes from the Dead), preveden je na dvadeset i pet jezika, a 2013. Šveđani su prema njemu snimili film. Drugi roman, Nattfåk (The Darkest Room), izabran je za najbolji švedski kriminalistički roman 2008. 2009. osvojio je nagradu Glasnyckeln, a 2010. nagradu CWA International Dagger. Treći roman, Blodläge (The Quarry), objavljen je 2011., a samostalni triler Sankta Psyko (The Asylum) objavljen mu je 2013.

Lina Wolff, rođena 1973., autorica je zbirke priča Många människor dör som du (Mnogi umiru poput tebe). 2012. Primila je književnu nagradu časopisa Vi za roman Bret Easton Ellis och de andra hundarna (Bret Easton Ellis i ostali psi), koji će izdavačka kuća And Other Stories objaviti na engleskom 2016. Živi u južnoj Švedskoj.

 

Knjigu je sa švedskoga prevela Sara Profeta.

Objavljivanje knjige pomoglo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

ministarstvo-kulture

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Stockholm Noir”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-438-9
  • Broj stranica : 286
  • Uvez : meki, 13,5 x 21 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb, 2016.
  • Cijena s PDV–om : 126,00 kn / 16,72 €

O autoru

Author

NATHAN LARSON nagrađivani je filmski skladatelj, glazbenik, producent i autor tri romana, posljednji od kojih je The Immune System. Skladao je muziku za mnoge filmove, uključujući Dečki nikad ne plaču, Crni ponedjeljak (Margin Call), te švedske filmove Stockholm Stories i Lilja 4–Ever. Živi u New Yorku i Švedskoj zajedno sa suprugom. CARL-MICHAEL EDENBORG nakladnik je, pisac i kritičar s doktoratom iz intelektualne povijesti. Napisao je nekoliko kratkih priča i romana. Njegova nezavisna nakladnička kuća, Vertigo, izdala je mnoge nekonformističke klasike, od Marquisa de Sadea do Samuela Delanyja. Posljednji mu je roman, Alkemistens dotter (Alkemičarova kći), 2014. nominiran za prestižnu književnu nagradu Augustpriset.