Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Adriana V. López i Carmen Ospina (priredile)

Barcelona Noir

12,54 €

Durieux Noir, Proza

Upit

Opis proizvoda

Nakon Dublina, Zagreba i Rima, poprište zločina u novoj antologiji krimi pripovijedaka koje izlaze u biblioteci DURIEUX NOIR jedan je od najživopisnijih mediteranskih i europskih gradova, čije lice i naličje određuje kako mračna, mistična prošlost, tako i bizarna, karnevalska raskalašenost. Najbolji suvremeni španjolski, odnosno katalonski autori žanra svoj su grad prozreli bespoštednim crnim okom noira, upirući prstom u njegovo trulo tkivo, da bi mu se već na sljedećim stranicama bacali u strastveni ljubavnički zagrljaj.

“Sama njezina ljepota, sve te okolne planine i pogled na more, arhitektu Antoniju Gaudíju bili su dovoljan razlog da na njezinu tlu podigne svoju verziju svijeta mašte, svijeta koji svakodnevno potiče gradske pantomimičare i žive kipove da zauzmu mjesto duž ulice Las Ramblas i pretvore je u svoju pozornicu.
No nemojte se zavaravati. Unatoč otmjenim pročeljima i veličanstvenoj vanjštini, Barcelona nije uvijek uspijevala suzbiti mračnu čežnju svojeg Jekylla za svojim Hydeom. Poticaj tome davala je i zapaljiva, represivna smjesa načinjena od malo religije, pregršti monarhizma i velike doze režima generala Francisca Franca, koja je bila u stanju temeljito uzburkati nezavisan, anarhistički duh katalonskog naroda. Duh koji mu je omogućio da sačuva svoj jezik i svoje običaje, toliko različite od ostatka Španjolske, i koji je pod veličanstvene palme i mediteransko svjetlo oduvijek privlačio kreativnu avangardu. (…) Gušenje, poroci, useljenici… ovih četrnaest priča skrenut će vam pogled s vreve na Las Ramblasu i s Gaudíjevih tornjeva i usmjerit će ga prema mračnijoj strani Barcelone. Onoj koju nećete naći ni u jednom turističkom vodiču.” (Iz Uvoda)

 

AUTORI U OVOJ ZBIRCI:  Andreu Martín, Antonia Cortijos, Santiago Roncagliolo, Isabel Franc, Lolita Bosch, David Barba, Teresa Solana, Jordi Sierra i Fabra, Imma Monsó, Eric Taylor–Aragón, Cristina Fallarás, Valerie Miles, Raúl Argemí, Francisco González Ledesma

Knjigu je s engleskoga preveo Duško Čavić.

Knjiga je objavljena uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

ministarstvo-kulture-grad-zagreb

 

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Barcelona Noir”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-422-8
  • Broj stranica : 270
  • Uvez : meki, 13,5 x 21 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2015.
  • Cijena s PDV–om : 94,50 kn / 12,54 €

O autoru

Author

ADRIANA V. LÓPEZ je osnivačica i urednica časopisa Críticas i urednica zbirke priča Fifteen Candles. Kao novinarka, López piše za The New York Times i The Washington Post, a eseji i proza objavljeni su joj u antologijama poput Border–Line Personalities, Colonize This! i Juicy Mangoes. Trenutačno prevodi roman Waiting for Robert Capa Susane Fortes. Živi u New Yorku i Madridu. CARMEN OSPINA je voditeljica digitalnog programa izdavačke kuće Random House Mondadori u Barceloni. Rođena je u Kolumbiji, gdje je i živjela do odlaska u New York. Ondje je živjela osam godina. Radila je kao urednica časopisa Críticas, urednica u izdavačkoj kući Umbrage Editions i nezavisna novinarka za World Press Review i NY1 Noticias. U Barceloni živi od 2006. i svaki dan vozi bicikl.