Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

kazaliste_krize_web2014

Banović, Snježana

Kazalište krize

Tekstovi u ovoj knjizi analiziraju nacionalnu kazališnu politiku od 19. stoljeća do danas. Autorica ukazuje na trajnu krizu uzrokovanu kroničnim nedostatkom strategije njezina razvoja i kontekstom hrvatske kazališne produkcije u odnosu na naše susjede i druge kazališne uzore iz prošlosti. Također, dio tekstova bavi se razvojem brojnih političkih sustava iz prošlosti te njihovim snažnim utjecajem na rad Hrvatskoga narodnog kazališta, na hrvatske festivale i pozicije ključnih ličnosti iz naše kazališne prošlosti i sadašnjosti.

25,08 €

Dramska umjetnost

Upit

Opis proizvoda

Tekstovi u ovoj knjizi analiziraju nacionalnu kazališnu politiku od 19. stoljeća do danas. Autorica ukazuje na trajnu krizu uzrokovanu kroničnim nedostatkom strategije njezina razvoja i kontekstom hrvatske kazališne produkcije u odnosu na naše susjede i druge kazališne uzore iz prošlosti. Također, dio tekstova bavi se razvojem brojnih političkih sustava iz prošlosti te njihovim snažnim utjecajem na rad Hrvatskoga narodnog kazališta, na hrvatske festivale i pozicije ključnih ličnosti iz naše kazališne prošlosti i sadašnjosti. Obuhvaća i ostale kazališne subjekte u nas, a donosi i nekoliko polemika vezanih za trenutačno vrlo važne ličnosti i nositelje funkcija koji su presudno utjecali, odnosno utječu na orijentaciju hrvatske kulturne i kazališne politike. Ovo je knjiga koja se nastavlja na maestralnu autoričinu monografiju Država i njezino kazalište te se u njoj podjednako artikuliraju njene znanstveno-istraživačke sposobnosti kao i živo sudjelovanje u javnosti te brojni kvalitetni prilozi u polemikama o sudbini hrvatskog kazališta danas. Knjiga je plod ozbiljnog istraživanja i dokument fundiranog stručnog angažmana. Kao takva, sasvim će sigurno pružiti nove smjernice i postaviti nova mjerila na ovom području.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Kazalište krize”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-401-3
  • Broj stranica : 365
  • Uvez : tvrdi, 13 x 21 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2013.
  • Cijena s PDV–om : 189,00 kn / 25,08 €

O autoru

Author

Snježana Banović, kazališna redateljica, teatrologinja i redovita profesorica na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu rođena je u Zagrebu 1963. godine. Studirala je francuski i španjolski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, diplomirala (1989.) režiju na Akademiji dramske umjetnosti i doktorirala teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (2011.). Usavršavala se u SAD–u, Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.