Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

zivot_je_gluh_web2014

Šovagović, Filip

Život je gluh

120.00 Kn

Proza

Upit

Opis proizvoda

“Jedan od fenomena prožimanja starog i novog, koji su i domaći mediji pokušali isforsirati, vjerojatno samo zato da bi digli i ono malo kose na glavi zagovornicima društva znanja, boljih običaja i obavezne lektire, bila je i sms književnost.
I, mora se priznati, bilo je zabavno vidjeti kako se par stotina stranica može efektno, a ponekad i lucidno sažeti na kratku poruku koja stane na zaslon mobilnog telefona. U slučaju proznog prvijenca Filipa Šovagovića »Život je gluh« to bi kraćenje zvučalo otprilike ovako: »Zaljubio se, ali nije im baš išlo. Ona se opirala, on je gnjavio. Na kraju je ipak popustila, proveli bajkoviti vikend na Braču.«
Iako ga uglavnom javnost poznaje kao glumca, filmskog i kazališnog redatelja, te autora komada koji su već ušli u kanon nove hrvatske drame, Filip Šovagović autor je i proznih fragmenata objavljenih po časopisima. U njima naravno, ne odstupa od specifičnog, reklo bi se razgovornog izraza, te ponekad munjevite i istodobno ležerne, gotovo lijene »struje svijesti«. Najvjerojatnije je to plod autorske odluke, poduprt nepristajanjem na bilo koji sustav, uključujući i onaj standardnog jezika, što njegove drame, a sad i prozu, čini naizgled lako prohodnom dok je uistinu sinkopirana sitnim, ne samo jezičnim, nego i smislenim diverzijama. Doduše, koliko u baš svakoj od njih ima smisla, teško je reći, ali im se ne može zanijekati duhovitost, jednom na strani lucidne opaske, a drugi put u bespućima zauma…” (Igor Ružić)

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Život je gluh”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-295-8
  • Broj stranica : 145
  • Uvez : tvrdi, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2008.
  • Cijena s PDV–om : 120,00 kn

O autoru

Author

Filip Šovagović rođen je u Zagrebu 1966. godine. Apsolvirao je studij glume i televizijske i filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radi kao kazališni, tv i filmski glumac, kao novinski kolumnist te kao filmski, kazališni, video i internet redatelj, scenarist i producent. Objavljuje kazališne i radijske drame. Filmskom, tv i internet produkcijom profesionalno se bavi od 2006. g. Živi u Zagrebu. Drame: Zvonimir Zajc (1994), Hrvatski radio. Cigla (1999) , RTV Eurovision Grand Prix 2001; nagrada Udruženja dramskih umjetnika 1999. Ptičice (2001), Festivali (2003), Jazz, 2004. Drame su mu prevođene na talijanski, engleski, njemački, slovački, francuski, španjolski, maharaštra, a postavljane u Splitu, Sarajevu, Zagrebu, Subotici, Županji , Beču, Osnabrücku, Konstanzu, Bonnu, Santiago de Chileu i Bombayu. Filmovi: Autor je (scenarist i redatelj) dugometražnog igranog filma Pušća Bistra (2005). 2006-2007. bio je producent i autor dvadesetak kratkih filmova za www. T- portal, max zona, među kojima: Putnici potonulog broda, Žena popularnog pokojnika, i Nemoj snimat.