Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

zanetti_price_omot_web

Zanetti, Jole

Odvratne priče

90.00 Kn

Proza

Upit

Opis proizvoda

Prevela s talijanskoga Ljiljana Avirović

Ove priče nalikuju na toliko pogleda koliko je i priča, na oči prepune slika koje nisu u stanju iščeznuti. U svakoj od njih pronaći ćemo mapu jednoga kozmosa, mapu koju ćemo iscrtati nakon što se propast toga svijeta potpuno istrošila.
Uobičajeno je kazati »svjesna neutješnost« ne vodeći brigu za to u kojoj su mjeri neutješnost i očaj ono što jesu baš zato što su svjesni. Život je moguće dokraja ispričati kad se preživio, kad je sve pred očima, kad se ni iza ijednih vrata, nikada, neće pojaviti neko nepredviđeno izbavljenje. Zbog toga, kako rekoh, predviđanju (Cassandri) nije potrebno nikakvo pred–viđanje (I odveć na svjetlosti danjoj, kaže Hamlet kralju).
Ali ekstremističko pismo Jole Zanetti, žensko i feminističko, jest onaj način pisanja koji namjerno vrijeđa, kao da bi od ćitatelja htio izmamiti i zadnju kaplju one krvi koja, u samoj priči, više ne kola, nego samo povremeno zadobiva, po mojem sudu tek prividno, fizionomiju osvete (kao što je, uostalom, u prošlosti, osvetnička bila mnoga feministička književnost).

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Odvratne priče”

Detalji

  • ISBN : 978-953-188-330-6
  • Broj stranica : 124
  • Uvez : tvrdi, 13 x 21 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 2012.
  • Cijena s PDV–om : 90,00 kn

O autoru

Author

Jole Zanetti rođena je i odrasla u Trstu, kamo se vratila poslije mnogogodišnjega volonterskog rada na poslovima sanitarne pomoći u različitim afričkim zemljama. U svojoj knjizi Afrički dnevnik (Diario africano, 2004.) piše o tim iskustvima. Izdavač Garzanti je 2006. objavio i njezine priče Lacune (Manjkavosti).