Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Pašić, Vojin

Na samotnoj prevlaci otoka Vange

105.00 Kn

Proza

Upit

Opis proizvoda

Zbirka “Na samotnoj prevlaci otoka Vange” pulskog pripovjedača i pjesnika Vojina Pašića objedinjuje šest neobičnih priča koje su istinsko književno otkriće. Već to što su pisane štokavskim makaronskim mišungom krajnje istočnih i krajnje zapadnih opcija govori da je riječ o autoru koji nije fasciniran granicama i službenim viđenjem stvarnosti, niti jezične niti bilo koje druge. Međutim, ova knjiga vrije upravo od “stvarnosti” — i prošle i sadašnje i buduće i nikad viđene i bezbroj puta viđene…
Uplićući fantastične momente u čvrst realistički prosede, vezan ponajviše uz Pulu ili otok Hvar, Pašić svojim baroknim modelom, svojim dugim rečenicama i apartnim usporedbama, pokazuje da narativno zaplitanje ne mora biti znak autorske slabosti. Naprotiv. Stoji da kod mnogih novih pisaca takav poetički izbor obično na ekstenzivnosti — prizemnije rečeno: u brbljanju — i završi, no Pašić za razliku od njih svoju bogatu narativnu smjesu nevidljivo drži na uzdi. Naime, autor sve priče ove zbirke vodi ravno do suverenog kraja, pa mu zapravo epska potreba da se njihov završni akcent dugo priprema ima itekakvog rezona.
O čemu god da Vojin Pašić piše, radi to vrlo fino i ironično i u određenoj dozi subverzivno na malo puta viđen način. I što je posebno važno: nimalo nije doslovan, jer svaka njegova priča bez ostatka sadrži i duplo dno.
Za one koji traže manje: da, u pričama ima politike, seksa i uznemirujućih prizora.

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Na samotnoj prevlaci otoka Vange”

Detalji

  • ISBN : 978-943-188-460-0
  • Number of pages : 221
  • Binding : meki, 13 x 20 cm
  • Publisher : Durieux, Zagreb 2019.
  • Price with VAT : 105,00

O autoru

Author

Vojin Pašić, Bihać 1966., objavio je knjige stihova: S perom u grlu (Bihać, 1984) i Ovdje, gdje prestaje more i zemlja čeka (AGM Zagreb, 2013). Živi u Puli.