Cart

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

image description

Sršen, Ivan @en

Harmatan

Harmatan je roman o mladoj nigerijskoj emigrantici Uhunomi koja je, nakon nekoliko godina lutanja starim kontinentom u potrazi za boljim životom, dospjela u njemački zatvor negdje u Bavarskoj, jer nije imala valjane dokumente za boravak na teritoriju Europske unije. U zatvoru ona upoznaje žene iz cijeloga svijeta od kojih svaka nosi svoj teret grizodušja, ogorčenosti i frustracije zatočeništvom.

 

147.00 Kn

Proza @en

Make an enquiry

Product Description

Harmatan je roman o mladoj nigerijskoj emigrantici Uhunomi koja je, nakon nekoliko godina lutanja starim kontinentom u potrazi za boljim životom, dospjela u njemački zatvor negdje u Bavarskoj, jer nije imala valjane dokumente za boravak na teritoriju Europske unije. U zatvoru ona upoznaje žene iz cijeloga svijeta od kojih svaka nosi svoj teret grizodušja, ogorčenosti i frustracije zatočeništvom. Sršenova slika imigrantskog kozmosa, od represivnih aparata, kriminalnog i polu-kriminalnog miljea, sve do političke i medijske eksploatacije bijede i bespomoćnosti “ilegalaca”, žrtava trgovine ljudima i naprosto izbjeglica i bjegunaca svih vrsta predstavlja elaboriranu dokumentarističku priču o sudbinama žena emigrantica i imigrantica u današnjoj Europi: jednoj izrazito složenoj, teško pristupačnoj temi koja na više načina pogađa i Hrvatsku.

Product Enquiry

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Harmatan”

Product Detail

  • ISBN : 978-953-188-400-6
  • Number of pages : 175
  • Binding : hard cover, 13 x 20 cm
  • Publisher : Durieux, Zagreb 2013
  • Price with VAT : 147.00 kn

About The Author

Author

Ivan Sršen (Zagreb, 1979. ) diplomirao je povijest i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2004. radi kao urednik za nekoliko nakladničkih kuća u kojima je uredio je brojna publicistička izdanja iz područja glazbe, politike, ekonomije i književnosti. Objavljuje novinarske članke, reportaže i kratku prozu u brojnim domaćim časopisima, bavi se književnim prevođenjem s engleskog jezika. Di sada mu je objavljena knjiga priča Skela – bajke iz automata za kavu (Sandorf, Zagreb 2010.) i kulturnopovijesnu studiju Povijest zagrebačkih knjižnica (Fortuna, Zagreb 2010. – koautor Daniel Glavan). Od 1997. godine aktivno je uključen u rad i djelovanje nekoliko neprofitnih organizacija u sklopu kojih je osmislio i realizirao brojne projekte s ciljem poboljšanja kulturnog života prvenstveno mlađe populacije. Od 2007. godine je suvlasnik i urednik u nakladničkoj kući i agenciji za zastupanje hrvatskih pisaca u inozemstvu “Sandorf”.