Košarica

Customer Login

Lost password?

View your shopping cart

Knjige

PAMUCNA_POLJA_web2014

Koltes, Bernard-Marie

U samoći pamučnih polja – Roberto Zucco

7,96 €

Dramska umjetnost

Upit

Opis proizvoda

S francuskoga preveli Tanja Tadić i Ivica Buljan

“Bernard–Marie Koltes – za nas je novo književno ime. Ovaj prerano umrli (1948.-1989.) francuski pisac poznat je prije svega kao dramatičar. Autor je pet drama koje su prihvatili najveći suvremeni francuski redatelji. Kod nas je izvedena samo jedna njegova drama (Roberto Zucco) koju sada dobivamo i tiskanu. Uz ovu dramu tu je i njegovo djelo U samoći pamučnih polja, djelo metafizičke inspiracije koje tek upotrebom  prepoznatljivih simbola komunicira sa čitateljem. Roberto Zucco, pak, daleko je pristupačnije djelo. To je također djelo egzistencijalističke upitanosti, ali ostvareno u konkretnim ljudskim sudbinama i situacijama. »Roberto Zucco«, ukratko dopadljiv je dramski rad koji vrijedi (osim izvođenja) i čitati.” (Sanjin Ivandić, Novi list, 2. 6. 1995.)

“Dvojica muškaraca koji se sretnu nemaju drugog izbora nego da se potuku, neprijateljskom silinom ili bratskom nježnošću. A odluče li, na koncu, u pustoši ovog sata, prisjećati se nečeg što nije ovdje, prošlosti ili sna, ili odsutnog, to je stoga jer se ne suočavamo izravno s onim što je odveć neobično. Pred tajnom se treba posve otvoriti i otkriti, prisiliti je da se i sama otkrije. Uspomene su tajno čovjekovo oružje koje čuva kod sebe kad je ogoljen, posljednja iskrenost koja zauzvrat traži iskrenost; posljednja nagost.”

Upit

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “U samoći pamučnih polja – Roberto Zucco”

Detalji

  • ISBN : 953-188-031-X
  • Broj stranica : 133
  • Uvez : meki, 13 x 20 cm
  • Izdavač : Durieux, Zagreb 1995.
  • Cijena s PDV–om : 60,00 kn / 7,96 €

O autoru

Author

Djelo Bernard–Marie Koltesa (Metz, 1948. — Pariz 1989.) gotovo u cijelosti tvore dramski tekstovi. Napisao je drame: Borba crnca i pasa (1979.), Zapadno pristanište (1985.), U samoći pamučnih polja (1986.), Povratak u pustinju (1988.) i Roberto Zucco (1990.). Djelo su mu od početka prihvatili najveći suvremeni redatelji: Patrice Chereau, Peter Stein i Alexander Lang.